Oeuvreprijs voor striptekenaar Teng
In Almere is een schedel uit de Romeinse tijd gevonden. Een jongen van 12 vond de schedel afgelopen zomer op een plek waar grondwerkzaamheden waren geweest. Vanmiddag wordt de schedel gepresenteerd.

De jongen ging destijds met de schedel naar de politie, waarna met forensisch onderzoek werd vastgesteld dat het niet ging om een recent misdrijf. De schedel is afkomstig uit de eerste of tweede eeuw na Christus.

Verdronken?

Volgens de stadsarcheoloog is de schedel van een volwassen Fries, die waarschijnlijk is verdronken. Almere lag ten noorden van de grens van het Romeinse rijk, die langs de Rijn en de Maas liep. De Germaanse bevolking ten noorden van de grote rivieren werd Fries genoemd.

Grote delen van de latere Zuiderzee lagen droog.

Moerasbos

Er zijn in Almere afgelopen tijd meer voorwerpen uit de Romeinse tijd gevonden. Zo werden in Almere Haven onlangs aardewerkscherven uit die tijd aangetroffen en dook in Almere Overgooi een veeneik op. Dat zijn de resten van een eik die duizenden jaren geleden in een moerasbos groeide en na het afsterven in het veen is geconserveerd.Lees meer...


Zoekwoorden: oeuvreprijs, voor, striptekenaar, teng,


Datum: 10-10-2012 | BRON: nos.nl