Piloot Ruben houdt goede hoop
De oplossing van de dubbele moord op een bejaard paar in Amsterdam, in 1997, lijkt een stap dichterbij. Nieuw dna-onderzoek heeft volgens de politie aangetoond dat de dader een negroïde man of vrouw is. Die conclusie betekent een doorbraak in het onderzoek, zegt de politie.

De afgelopen jaren werd vooral gezocht naar een blanke dader in de directe woonomgeving van de slachtoffers.

De politie gaat het gebied waarin gezocht wordt nu vergroten. Mogelijk komt er ook een groot dna-onderzoek. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is al bezig met een uitgebreid onderzoek in zijn databank om te kijken of er dna van een familielid van de dader is opgeslagen.

Media-aandacht

Het bejaarde paar werd in 1997 thuis zwaar toegetakeld en verscheidene keren met een mes gestoken. De dubbele moord leidde tot veel media-aandacht, van onder anderen van Peter R. de Vries.

Nadat het Openbaar Ministerie een coldcaseteam had geformeerd, werd twee jaar geleden in Chili een verdachte aangehouden. Die bleek uiteindelijk niet de dader te zijn.

De politie kwam de man destijds op het spoor door dna-onderzoek in het huis van het Amsterdamse paar. Met nieuwe technieken is nu beter dna in de woning gevonden.Lees meer...


Zoekwoorden: piloot, ruben, houdt, goede, hoop,


Datum: 17-10-2012 | BRON: nos.nl