Brandstichter Enkhuizen opgepakt
Tegen het meisje dat opdracht zou hebben gegeven voor de Facebookmoord, is 5 jaar gevangenisstraf en tbs geƫist. Het Openbaar Ministerie vindt dat de 16-jarige Polly volgens het volwassenenstrafrecht moet worden bestraft.

Het meisje uit Arnhem wordt ervan verdacht dat ze haar vroegere vriendinnetje Winsie heeft laten vermoorden. Het slachtoffer van 15 werd begin dit jaar doodgestoken in de hal van haar ouderlijk huis. Haar vader raakte gewond.

Jeugd-tbs

De zaak staat bekend als de Facebookmoord omdat Winsie via Facebook ruzie kreeg met Polly. Ze klaagde daarover bij haar vriend Wesley (17). Via via werd een 14-jarige jongen ingeschakeld om Winsie te vermoorden.

Die jongen werd vorige maand veroordeeld tot een jaar jeugdgevangenis en 3 jaar jeugd-tbs, waarvan een jaar voorwaardelijk. Medeverdachte Wesley komt maandag voor de rechter.

Volgens jeugdstrafrecht is de maximumstraf voor 16-jarigen 2 jaar jeugddetentie. Maar volgens het OM is volwassenenstrafrecht in deze zaak op zijn plaats vanwege de ernst van het feit en "de uitzonderlijke omstandigheden waaronder het feit is gepleegd".Lees meer...


Zoekwoorden: brandstichter, enkhuizen, opgepakt,


Datum: 26-10-2012 | BRON: nos.nl