Verwoestende Sandy trekt over VS
In Japan is het vliegveld van de stad Sendai gesloten na de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Alle 92 geplande vluchten voor vandaag zijn geannuleerd.

De vliegtuigbom van 250 kilo werd gevonden bij werkzaamheden aan een landingsbaan. Het is een Amerikaanse bom die nog niet is geëxplodeerd.

Japanse experts zeggen dat de ontsteking van de bom nog werkt. Zij onderzoeken nu of het explosief verplaatst kan worden of ter plekke tot ontploffing moet worden gebracht. Er is nog niemand geëvacueerd, maar er wordt wel rekening gehouden met ontruimingen.

Tsunami

Het vliegveld van Sendai is een belangrijke luchthaven voor het noorden van Japan. Het raakte vorig jaar zwaar beschadigd door de tsunami. Er worden nog steeds herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

De Verenigde Staten hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog veel bombardementen uitgevoerd op Japanse steden. Er worden nog geregeld oude bommen gevonden. Vorige week werden honderden inwoners van het centrum van Tokio geëvacueerd nadat een bom van 220 kilo was gevonden.Lees meer...


Zoekwoorden: verwoestende, sandy, trekt, over, vs,


Datum: 30-10-2012 | BRON: nos.nl