Liveblog: 50 huishoudens in Ede in de kou
EDE - Zo'n 50 huishoudens in Ede zitten in de kou. Doordat een waterleiding is gesprongen, heeft ook de gasleiding het begeven.

De waterleiding is rond 13.15 uur gesprongen, waardoor straten blank kwamen te staan. Huishoudens aan de Essenburg, Sterkenburg, Ravenburg, Slangenburg, Schoonenburg en Lunenburg zitten volgens Liander zonder gas. Bewoners houden zich onder meer met straalkacheltjes warm.

Met het repareren van de gasleiding kon pas worden begonnen nadat de waterleiding was gemaakt. Dat was rond 19.30 uur het geval. Volgens waterbedrijf Vitens was het een lastige klus, omdat de problemen zich voordeden in een bocht. Zo'n 10 huishoudens hadden geen water.

Het is nog niet bekend wanneer het gasprobleem is verholpen. De gemeente en de hulpdiensten hebben besloten een commandopost in te richten, waar bewoners informatie en hulp kunnen krijgen.

Liveblog:

20.55 Vitens meldde dat rond 19.30 uur de bewoners weer water hadden. Maar bij sommige bewoners kwam pas een uur later weer water uit de kraan, hoort onze verslaggever ter plaatse.

20.50 Bij de getroffen huishoudens wordt de gaskraan dichtgedraaid. Het kan volgens Liander nog uren duren voordat ze weer worden aangesloten. Er is geen garantie dat dit vannacht nog gebeurd. Het duurt zo lang, omdat het een hele klus is om al het water uit de gasleiding te krijgen.

20.30 De hulpdiensten kondigen GRIP 1 af, wat betekent dat er een gecoördineerd optreden van de hulpdiensten gewenst is. Er komt een commandopost, waar bewoners informatie en hulp kunnen krijgen.

Foto: Marlinde van Roekel


(Bron: www.omroepgelderland.nl)

Lees meer...


Zoekwoorden: liveblog, 50, huishoudens, in, ede, in, de, kou,


Datum: 23-01-2013 | BRON: omroepgelderland.nl