45 huishoudens Ede ook vandaag nog in de kou
EDE -  45 huishoudens in Ede die sinds gistermiddag in de kou zitten, zijn ook vandaag nog afhankelijk van straalkacheltjes (audio). Netbeheerder Liander weet nog niet wanneer de problemen zijn opgelost.

Liveblog:

11.11 Een cameraman meldt dat er op negen plaatsen wordt gegraven.

10.35 Liander meldt in een persbericht dat 45 huishoudens in de kou zitten. Zo'n 140 huishoudens hebben geen gas. De netbeheerder heeft bij alle huizen de gasmeter dichtgedraaid om te voorkomen dat er gas in de woningen stroomt als de gastoevoer weer is hersteld.

09:28 Bewoners vragen zich af hoe lang het nog gaat duren. Gisteren werd hen verteld dat het probleem vandaag in de loop van de dag zou zijn opgelost. Maar vanochtend kon de brandweer het niet zeggen.

09.00 Overleg op de brandweerkazerne.


08.45 Brandweermensen brengen meer elektrische kachels.

08.12 Een bewoner laat weten dat het door het straalkacheltje vannacht meeviel met de kou. Vanochtend was het wel even afzien, omdat er ook niet warm gedoucht kan worden (<L CODE="C03">audio).

08.00 Liander weet nog niet wanneer de problemen zijn opgelost. De gasleiding zit vol met water en vuil, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel water en vuil er in de leidingen zit.

7.45 Het vriest ongeveer 4 graden in de wijk. Volgens verslaggever Jan Sommerdijk zijn de mensen in de buurt de nacht goed doorgekomen. Een gezin vertelde hoe ze gisteravond verplicht pizza moesten eten, omdat koken simpelweg niet ging.

6.30 De brandweer gaat vanochtend kijken hoe warm het is in de woningen. Daarna om 9.00 uur overleg op de brandweerkazerne. Volgens een brandweerwoordvoerder is het erg complex om de gasleidingen schoon te maken. 'Het zal voor mensen lastig opstarten zijn. Ze kunnen geen eten verwarmen, en vooral ook niet douchen.'

06.10 Een woordvoerder van de brandweer meldt dat netbeheerder Liander druk bezig is om al het water uit de gasleiding te laten lopen.


(Bron: www.omroepgelderland.nl)

Lees meer...


Zoekwoorden: 45, huishoudens, ede, ook, vandaag, nog, in, de, kou,


Datum: 24-01-2013 | BRON: omroepgelderland.nl