Chinezen vieren Jaar van de Slang
In Tunesiƫ wordt de linkse, seculiere oppositieleider Chokri Belaid begraven. Hij werd woensdagochtend voor zijn huis in de hoofdstad Tunis geliquideerd. De grootste vakbond van het land heeft voor vandaag een algemene staking afgekondigd en er wordt rekening gehouden met nieuwe protesten.

Belaid was een mensenrechtenadvocaat en een fel criticus van de regering, die wordt geleid door de islamitische Ennahda-partij. Zijn aanhangers stellen de regering verantwoordelijk voor zijn dood. Die zou te weinig doen om islamitische radicalen, salafisten, in toom te houden.

Politiebureau in brand

Gisteren werd er geprotesteerd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Betogers staken ook een politiebureau in brand. De politie zette traangas in om betogers uiteen te jagen. Eerder deze week kwam een politieagent om het leven.

Premier Jebali heeft in een reactie op de onrust in zijn land aangekondigd dat hij de regering ontbindt, maar zijn eigen partij werkt daar niet aan mee. Eerder trokken vier oppositiepartijen zich terug uit de Grondwetgevende Vergadering, die een nieuwe grondwet voorbereidt.Lees meer...


Zoekwoorden: chinezen, vieren, jaar, van, de, slang,


Datum: 08-02-2013 | BRON: nos.nl