"Mazelen weren uit wachtkamer"
De moeder van een 13-jarige jongen die vorig jaar juli in Den Haag werd doodgereden, heeft een foto van de verdachte in de zaak op haar Facebook-pagina geplaatst. Daarop is de man van 20 blowend in een auto te zien.

Deze week eiste het Openbaar Ministerie een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden tegen verdachte Millen Y. Na de eis ontstond een grote vechtpartij in de rechtszaal, waarbij nabestaanden de verdachte aanvielen en stoelen naar hem gooiden. Ze vonden de eis van de officier van justitie te laag.

Drugs

De moeder van het slachtoffer zegt de foto te hebben geplaatst om te bewijzen dat de verdachte drugs gebruikt. "Volgens justitie doet hij dat niet, maar op de foto rookt hij een jointje. Die foto is acht weken na de dood van Donnie gemaakt."

De foto van de verdachte heeft ze van zijn Facebook-pagina gehaald. "Toen we deze week zijn volledige naam kregen, keken we direct of hij een Facebook-pagina heeft. En die had hij dus", zegt de moeder. Na het plaatsen nam Geen Stijl de foto over.

Stuur

Uit onderzoek bleek dat de verdachte op het moment van het ongeluk te hard reed en vermoedelijk de macht over het stuur verloor. Na het ongeluk reed hij door en liet hij de jongen op straat liggen. Pas later gaf de man zich aan bij de politie.

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de foto op Facebook. "Het OM heeft geen standpunt in deze zaak", zegt een woordvoerder.Lees meer...


Zoekwoorden: mazelen, weren, uit, wachtkamer,


Datum: 24-07-2013 | BRON: nos.nl