Brandweer evacueert ouderen Zeist
In Utrecht is voor het eerst een kort geding geweest, waarbij een burgemeester regels wil afdwingen voor een veroordeelde zedendelinquent.

Burgemeester Wouter Kolff (VVD) van Veenendaal heeft bij de rechter aangedrongen op een regeling om een veroordeelde pedoseksueel uit de buurt te houden van kleine kinderen. Hij deed dit mede namens de buurtbewoners.

Volgens de burgemeester zijn er verschillende gesprekken geweest met de man om te komen tot afspraken, maar die hebben niets opgeleverd.

Onrust in kinderrijke buurt

De 48-jarige pedoseksueel kwam in juli vrij na een gevangenisstraf van acht maanden. Hij ging in Veenendaal terug naar het huis in de wijk Petenbos waar hij voor zijn veroordeling ook woonde. Zijn terugkeer leidde tot onrust onder de bewoners van de kinderrijke buurt.

De burgemeester wil een regeling met de man waarbij ze een paar keer per jaar spreken over zijn functioneren in de samenleving. Kolff eist bovendien dat de zedendelinquent uit de binnentuin bij zijn woning blijft als daar kinderen spelen. Ook mag de man zich van de burgemeester niet ophouden bij scholen, kinderdagverblijven en speeltuinen.

De veroordeelde zedendelinquent heeft zijn straf uitgezeten en wil kunnen gaan en staan waar hij dat wil. De afspraken van de burgemeester ervaart hij als een extra straf. Door alle aandacht van de media besloot hij vanmiddag weg te blijven bij het kort geding. De rechter in Utrecht doet op 6 november uitspraak.Lees meer...


Zoekwoorden: brandweer, evacueert, ouderen, zeist,


Datum: 22-10-2013 | BRON: nos.nl