Taliban zweren wraak in Pakistan
De Chinese politie heeft een man opgepakt vanwege een bomaanslag vlak voor een gebouw van de Communistische Partij. Hij heeft bekend, melden de autoriteiten. Bij de aanslag eerder deze week in de stad Taiyuan viel een dode, acht mensen raakten gewond.

Bij het partijgebouw waren meerdere explosies te horen. Er werden zelfgemaakte bommen gebruikt, waarvan restanten op de plek van de aanslag terug zijn gevonden. Door de explosies sprongen ruiten in een straal van honderd meter.

Diefstal

In het huis van de 41-jarige verdachte zijn materialen gevonden waarmee bommen kunnen worden gemaakt. Er lag meer bewijsmateriaal, zeggen de Chinese autoriteiten, wat precies is niet bekendgemaakt.

De man was geen onbekende van de politie, hij zat al eens negen jaar in de gevangenis voor diefstal. Waarom hij de bommen bij het partijgebouw liet ontploffen is niet duidelijk.

Islamitische minderheid

De aanslag in Taiyuan komt een week na een andere aanslag in de hoofdstad Peking. Daar reed op het Plein van de Hemelse Vrede een auto in op een menigte. In de auto zaten volgens de politie Oeigoeren, een islamitische minderheid in China.

Morgen komt de top van de Communistische Partij bijeen in de hoofdstad, om de economische planning van het land te bespreken.Lees meer...


Zoekwoorden: taliban, zweren, wraak, in, pakistan,


Datum: 08-11-2013 | BRON: nos.nl