Balkon Londens theater ingestort
De Italiaanse politie is rond Genua op zoek naar een seriemoordenaar die niet van verlof is teruggekeerd.

De man van 55 kreeg wegens goed gedrag toestemming om twee dagen zijn bejaarde moeder te bezoeken. Omdat hij vandaag niet terugkeerde naar de gevangenis, werd groot alarm geslagen.

De politie houdt er rekening mee dat hij met een gestolen auto naar Frankrijk is gevlucht.

Moorden

De voortvluchtige stenigde in 1981 een prostituee en een andere vrouw; de prostituee bezweek aan haar verwondingen. De rechtbank vond destijds dat de man ontoerekeningsvatbaar was en stuurde hem naar een tbs-kliniek. Hij ontsnapte in 1989 en beging toen op zijn vlucht twee moorden.

De rechter bepaalde ook toen dat de man geen enkel normbesef had en veroordeelde hem opnieuw tot tbs.

Kritiek

In Italiƫ heeft de nieuwe ontsnapping tot veel kritiek geleid. Veel mensen snappen niet dat een seriemoordenaar toestemming kreeg om op verlof te gaan. Minister Cancellieri van Justitie moet morgen in het parlement tekst en uitleg geven.

Een parlementslid zei in een eerste reactie dat het parlement de beste wetten ter wereld kan maken, maar dat ze niets waard zijn als de regels zoals in Genua aan hun laars worden gelapt.

De gevangenisdirecteur zegt dat de voortvluchtige bij hem sinds 2006 in de gevangenis zat voor een roofoverval, niet voor moord. Het is onduidelijk of inmiddels ook de Zuid-Franse politie naar hem zoekt.Lees meer...


Zoekwoorden: balkon, londens, theater, ingestort,


Datum: 19-12-2013 | BRON: nos.nl