Survivalrun Beltrum viert 25e verjaardag


BELTRUM - Zo'n 1260 atleten doen vandaag mee met de jubileumeditie van de Survivalrun Beltrum, die 25 jaar bestaat. Aan het Open Nederlands Kampioenschap doen 340 atleten mee.

Het parcours

Het parcours van de survivalrun, waarbij hardlopen gecombineerd wordt met het overwinnen van verschillende hindernissen, voert langs natuurgebied de Waterster. Toeschouwers kunnen deze sporters volgen via de speciale auto- en fietsroute, die zicht geeft op spectaculaire hindernissen zoals de 70 meter lange touwcombinatie. Wilt u vast een voorproefje? Zo ging het er vorig jaar aan toe!

Van jong tot oud

In totaal zijn er acht categorieƫn waar deelnemers zich voor konden inschrijven, variƫrend in afstand en geschikt voor jong en oud. De jeugdrun is bijna 6 kilometer, de zogenoemde 'Hele Run' is 22,5 kilometer.

Survivallegendes

De opening van de 25e editie gebeurt door voorzitter Paul Geessink en survivallegendes Stef Beunk, Jan Maarse en Eddie te Woerd. Ook oud-staatssecretaris mevrouw Ross van Dorp is daarbij aanwezig. Zij lost het startschot om 9:15 uur voor de lopers van het Nederlands Kampioenschap, in totaal 340 deelnemers.

Geschiedenis

De Beltrumse Survivalrun is van oorsprong ontstaan vanuit de jacht. Nu, bijna 25 jaar later, is de survivalrun niet meer weg te denken uit de sportwereld. Toch kan iedereen er in principe aan meedoen. De doelstelling van de Stichting Survival Beltrum is dat de hele run voor
iedereen haalbaar is, mits men er voldoende voor traint.(Bron: www.omroepgelderland.nl)


Lees meer...


Zoekwoorden: survivalrun, beltrum, viert, 25e, verjaardag,


Datum: 04-01-2014 | BRON: omroepgelderland.nl