Huissen viert 700e verjaardag met kanon


HUISSEN - Huissen viert vanaf vandaag zijn 700-jarig bestaan als stad. Om half drie vanmiddag klinkt het startschot voor de festiviteiten van 700 jaar Stad Huissen. Bij de Arnhemsche Poort wordt met een kanon geschoten.

De 700-jarige Stad Huissen gaat vanaf dat moment open van poort tot poort. Alle mensen, die de rijke cultuur van deze voormalige enclavestad lief hebben, kunnen dit jaar de verjaardag meebeleven. De organisatie zegt hierover: 'Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.'

Markante punten

Met een stadswandeling langs 7 markante punten start de Historische Kring Huessen het jaar van vieren en gedenken. De start is bij de Poortwachter aan de Arnhemsche Poort. De route loopt via de Langestraat, met een rondgang door de Stadskerk, naar de Markt bij de Rijnpoort en de Zwaan. Vanaf de Markt loopt de route verder via de Vierakkerstraat naar de voormalige Vierakkersche Poort. Onderweg wordt het publiek getrakteerd op allerlei culturele uitingen. In Stadsmuseum Hof van Hessen opent de expositie 1200 jaar Huissen - 700 jaar Stad.(Bron: www.omroepgelderland.nl)


Lees meer...


Zoekwoorden: huissen, viert, 700e, verjaardag, met, kanon,


Datum: 08-02-2014 | BRON: omroepgelderland.nl