Eerste resultaten op nucleaire top
De Russische minister Lavrov van Buitenlandse Zaken heeft in de marge van de nucleaire top in Den Haag gesproken met zijn Oekraïense ambtgenoot. Op Twitter is een foto verschenen van het overleg. Onduidelijk is wat het heeft opgeleverd.

Eerder vanmiddag zei Desjchitsia in Den Haag dat de Oekraïense regering al weken vraagt om een gesprek over het conflict met Moskou. Oekraïne eist van Rusland dat het zijn militairen terugtrekt. Ook wil het land een vreedzame oplossing voor de Krim, de regio die vorige week werd ingelijfd door Rusland.

De kwestie is in Den Haag al aan de orde gekomen in een gesprek tussen Lavrov en zijn Amerikaanse collega, John Kerry. Details over dat overleg zijn niet bekendgemaakt. De twee spraken elkaar voorafgaand aan het beraad van de G7-landen, waar Lavrov niet bij is.

Catshuis

Dat overleg van de leiders van de G7 (VS, Canada, Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Duitsland en Japan) is vanavond in het Catshuis. Volgens diplomaten komen ze vanavond met een verklaring waarin ze Moskou waarschuwen voor verdere militaire acties in Oekraïne.Lees meer...


Zoekwoorden: eerste, resultaten, op, nucleaire, top,


Datum: 24-03-2014 | BRON: nos.nl