Gemeente Reusel wordt bedreigd
De man die in 2008 zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend neerschoot, en vervolgens een vriendin van zijn ex vermoordde, is in hoger beroep weer tot 24 jaar cel veroordeeld.

De 49-jarige man ging de woning van zijn ex in Harkema binnen, en schoot op haar en haar vriend. Hij raakte haar vriend in zijn hoofd.

Vervolgens ging hij naar de woning van een vriendin van zijn ex in Kootstertille en schoot haar dood. Hij hield de vriendin verantwoordelijk voor de breuk met zijn ex.

Paroxetine

In 2009 werd hij al tot dezelfde straf veroordeeld voor moord en twee pogingen daartoe. Zowel de verdachte als de officier van justitie ging toen in beroep.

Volgens zijn advocaat pleegde de man de moord onder invloed van een antidepressivum. De rechter denkt niet dat het middel, paroxetine, een belangrijke oorzaak was voor het gedrag van de dader.

Het middel wordt vaker in verband gebracht met gewelddadig gedrag. Ook bij de dubbele moord in Baflo in 2011 zou volgens de verdediging paroxetine een mogelijke verklaring zijn.Lees meer...


Zoekwoorden: gemeente, reusel, wordt, bedreigd,


Datum: 10-04-2014 | BRON: nos.nl