Grote, verwoestende brand in Chili
De Oekraïense veiligheidsdiensten zijn een operatie begonnen tegen pro-Russische betogers in de stad Slavjansk. Dat zegt minister Avakov van Binnenlandse Zaken in Oekraïne. Hij roept inwoners van de stad op om binnen te blijven en niet bij ramen te gaan staan.

In Slavjansk drongen gisteren gewapende mannen het politiebureau en een gebouw van de veiligheidsdienst binnen. Ze plunderden vervolgens de wapenvoorraad.

Helikopters

Avakov zegt dat veiligheidsdiensten vanochtend een anti-terreur operatie zijn begonnen. Hij laat weten dat troepen van veiligheidsdiensten uit het hele land naar Slavjansk zijn gebracht.

Of die troepen ook al in de stad zijn is onduidelijk. In Slavjansk zijn wel schoten gehoord en ook vliegen er twee militaire helikopters boven een politiebureau dat door pro-Russische activisten wordt bezet.

De Krim

De afgelopen dagen hebben pro-Russische activisten ook overheidsgebouwen in andere steden in Oost-Oekraïne aangevallen en bezet. Volgens de Oekraïense regering zit Moskou achter die acties, maar het Kremlin ontkent dat.

De Verenigde Staten zijn zeer bezorgd over de situatie. De situatie in Oost-Oekraïne doet volgens de VS denken aan die op de Krim, vlak voor de inlijving door Rusland.Lees meer...


Zoekwoorden: grote,, verwoestende, brand, in, chili,


Datum: 13-04-2014 | BRON: nos.nl