Huishoudens Apeldoorn mogelijk nog dagen zonder gasAPELDOORN - Het kan nog dagen duren voordat de 1300 huishoudens in de Apeldoornse wijk Sprenkelaar weer gas hebben. Dat zegt een woordvoerder van Liander.

Liander is nog bezig met het verhelpen van de storing en daarna moeten huishoudens een voor een weer worden aangesloten op het gasnet, uit veiligheidsoverwegingen. Het kan dus nog dagen duren voordat die klus geklaard is.

De storing ontstond vrijdagochtend vroeg. Zo'n 1300 huishoudens zijn getroffen. Enkele tientallen huishoudens hadden daarnaast ook geen water, maar dat is inmiddels op veel plekken weer terug.

De problemen ontstonden door een spontane breuk aan de waterleiding, afgelopen nacht. Bij het herstellen van de breuk aan de waterleiding onstond er een probleem met het gas. Er staan straten blank, het gaat dan om de Anklaarseweg en de Augustinusstraat. Er is sprake van veel modder.

Uitzonderlijke situatie

Volgens een woordvoerder van Liander is de situatie in Apeldoorn uitzonderlijk. Daarom kan het dus nog lang duren voordat het probleem is opgelost.
Lees meer...


Zoekwoorden: huishoudens, apeldoorn, mogelijk, nog, dagen, zonder, gas,


Datum: 30-05-2014 | BRON: omroepgelderland.nl