Apeldoorn ontvangt Grand Defilé


APELDOORN - In Apeldoorn vindt vanmiddag het Grand Defilé plaats. Tussen 13.00 uur en 14.30 uur trekken rijtuigen, muziekgroepen en historische voorstellingen op platte wagens door de straten tussen Paleis Het Loo en het Oranjepark.

Het Grand Defilé is het hoogtepunt van de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Apeldoorn. In de stoet worden zeven periodes uit de afgelopen twee eeuwen uitgebeeld. De NOS en TV Gelderland zenden het Grand Defilé live uit. Op Radio Gelderland zijn alle festiviteiten in Apeldoorn de hele dag te volgen. Vanavond brengt TV Gelderland een speciaal programma over het Grand Défilé in Apeldoorn.

Koloniën en dorpen

Tussen 10.00 uur en 17.00 uur zijn er ook andere activiteiten in Apeldoorn. Het Oranjepark staat vol paviljoens die een beeld geven van de voormalige Nederlandse koloniën. Op het voorterrein voor Paleis Het Loo presenteren de dorpen uit de gemeente Apeldoorn zich.


Transferia

Apeldoorn is vanwege het Grand Defilé lastig toegankelijk. In de loop van de ochtend werden diverse wegen rond Paleis Het Loo, De Loolaan en het Oranjepark afgesloten voor het verkeer. Vanaf de snelwegen A1 en A50 werd het verkeer naar drie transferia rond het centrum van Apeldoorn geleid. Vanaf die locaties reden pendelbussen naar het parcours van het defilé.


Lees meer...


Zoekwoorden: apeldoorn, ontvangt, grand, defilé,


Datum: 14-06-2014 | BRON: omroepgelderland.nl