Maastricht mocht drugstoerist weren
Steeds meer mensen vinden een partner via internet. Van de stellen die de afgelopen vijf jaar zijn gaan samenwonen, vond meer dan 13 procent elkaar online, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Opvallend is dat de grootste groei van internetrelaties komt door oudere mensen. Van de mensen tussen de 50 en 65 jaar die gingen samenwonen, ontmoette meer dan eenderde elkaar online. Bij veertigers is dit ongeveer een op de vijf, bij dertigers bijna een op de zes en bij twintigers ongeveer een op de twintig.

Datingsites

Geliefden die elkaar de laatste vijf jaar online vonden, deden dat in de helft van de gevallen op een datingwebsite. De andere helft ontmoette hun partner op een ander soort website.

Tussen 1998 en 2003 ontmoette minder dan 2 procent van de samenwoners elkaar op het internet en in de vijf jaar daarna lag dit op 10 procent.

De stellen die elkaar online hebben leren kennen, hebben een kleiner leeftijdsverschil dan partners die elkaar ergens anders hebben ontmoet: gemiddeld 3,2 tegenover 4 jaar.

Vrije tijd

Verreweg de meeste mensen vinden nog steeds hun vriend of vriendin in hun vrije tijd. De afgelopen 5 jaar vond bijna vier op de tien mensen die zijn gaan samenwonen een partner tijdens het uitgaan, op vakantie, bij een vereniging of tijdens een andere vorm van vrijetijdsbesteding. 10 jaar geleden was dit nog ruim 47 procent.

Ongeveer 20 procent van de stellen ontmoette elkaar via vrienden, buren, kennissen of familie. Ook ongeveer eenvijfde kwam elkaar tegen op het werk of op school. Die percentages bleven de afgelopen vijftien jaar ongeveer gelijk.Lees meer...


Zoekwoorden: maastricht, mocht, drugstoerist, weren,


Datum: 18-06-2014 | BRON: nos.nl