Miljoen voor gaslozen Apeldoorn
In de Brabantse gemeente Heusden zijn tijdens de gemeenteraadsverkiezingen geen stemmen geronseld. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt na onderzoek.

Burgemeester Hamming van Heusden deed in maart aangifte, nadat hij signalen had gekregen dat meerdere personen bezig waren met het ronselen van volmachten.

De politie heeft verschillende getuigen gehoord, maar de meeste mensen hadden hun informatie "van horen zeggen". Er is volgens het OM geen bewijs dat er ook daadwerkelijk op grote schaal stemmen werden geronseld.

Andere gemeenten

In verschillende gemeenten werd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gesproken van mogelijke ronselpraktijken, onder meer in Soest, Roermond en Valkenburg aan de Geul.

In Soest werd een PvdA-raadslid in verband gebracht met de verkiezingsfraude. Dat leidde tot een rel, waarbij de landelijke PvdA-leiders Samsom en Spekman afstand namen van het raadslid.

Begin deze maand concludeerde het OM dat er van ronselen geen sprake is. Het PvdA-raadslid eiste daarop om excuses van Samsom, maar die weigert ze aan te bieden.Lees meer...


Zoekwoorden: miljoen, voor, gaslozen, apeldoorn,


Datum: 20-06-2014 | BRON: nos.nl