Hornbach doodsteek voor Apeldoornse binnenstad


APELDOORN- Ondernemers vrezen dat de komst van een Hornbach naar Zuidbroek de binnenstad van Apeldoorn als winkelcentrum omzeep helpt. Gisteravond discussieerde de Apeldoornse politiek over de komst van een mega-bouwmarkt met een oppervlak van maar liefst vier voetbalvelden naar Apeldoorn.

Omzetverlies

Tijdens de politieke markt vertelden Apeldoornse middenstanders en bouwmarktketens dat ze tegen de komst van een Hornbach naar Apeldoorn zijn. De Apeldoornse bedrijven vrezen omzet verlies, waardoor ze wel eens het loodje zouden kunnen leggen. Volgens eigenaar Klein Bussink van een ijzerwarenwinkel zuigt de megabouwmarkt klanten weg uit de binnenstad. ''Waar zijn wij dan nog goed voor', aldus de ijzerwarenverkoper, 'Straks mogen wij nog drie schroefjes verkopen, omdat die niet in het bouwpakket zaten'.

Banen

Wethouder Stukker juicht de komst van Hornbach naar Apeldoorn juist toe. Het levert volgens de wethouder tussen de 100 en 150 banen op. Ook kan Apeldoorn naar verluidt 10 miljoen euro verdienen aan de grondverkoop aan de megabouwmarkt.


Lees meer...


Zoekwoorden: hornbach, doodsteek, voor, apeldoornse, binnenstad,


Datum: 26-06-2014 | BRON: omroepgelderland.nl