Frankfurt schrapt 120 vluchten
De verdachte van de schietpartij bij het Joods Museum in Brussel verzet zich niet langer tegen uitlevering aan België. Frankrijk kan hem daardoor binnen een paar weken overdragen aan de Belgische justitie.

Israël

Volgens zijn advocaat Apolin Pepiezep gaat de Frans-Algerijnse verdachte Mehdi Nemmouche niet in hoger beroep tegen zijn uitlevering. Aanvankelijk wilde Nemmouche in Frankrijk worden berecht. Hij was bang dat België hem zou uitleveren aan Israël vanwege de Israëlische nationaliteit van twee van de slachtoffers. Zijn advocaat zegt dat zijn cliënt harde garanties heeft gekregen dat dit niet gebeurt.

Mehdi Nemmouche (29) schoot op 24 mei vier mensen neer bij het Joods Museum in Brussel. Drie slachtoffers overleden ter plekke, een vierde bezweek twee weken later aan zijn verwondingen.

Nemmouche heeft als jihadstrijder gevochten in Syrië. Hij werd bijna een week na de aanslag in Brussel bij toeval opgepakt bij een drugscontrole in een bus in Marseille. Hij had wapens bij zich die leken op de wapens die werden gebruikt bij de aanslag.Lees meer...


Zoekwoorden: frankfurt, schrapt, 120, vluchten,


Datum: 11-07-2014 | BRON: nos.nl