Duitse geweren voor Koerden
Op de Zee van Azov, ten noordoosten van de Krim, is een schip van de Oekraïense kustwacht beschoten. Pro-Russische rebellen claimen dat zij het schip vanaf het vasteland onder vuur hebben genomen.

Nog onduidelijk is hoeveel mensen er aan boord zijn, of het schip is geraakt en of er gewonden zijn. Het Oekraïense leger zegt dat een reddingsteam op pad is gestuurd.

Op Twitter wordt gesproken over Russische vliegtuigen die het schip vanuit de lucht hebben bestookt, maar Igor Strelkov, de vroegere militaire leider van de rebellen, spreekt dat tegen. Separatisten hebben vanaf de wal met artillerie geschoten en "we hebben voor het eerst een slag op zee tegen de vijand gewonnen", schrijft hij op een sociaal netwerk.

Corridor

De kuststrook tussen de Krim en Rusland was tot nu toe gespaard gebleven van geweld tussen Oekraïense militairen en separatistische rebellen. De rebellen proberen een corridor te creëren van Rusland naar de Krim, het schiereiland dat in maart werd geannexeerd door de Russen.Lees meer...


Zoekwoorden: duitse, geweren, voor, koerden,


Datum: 31-08-2014 | BRON: nos.nl