Kijkdag gestolen juwelen in Apeldoorn


APELDOORN - Senioren die mogelijk de dupe zijn van de juwelendief die deze week in het nieuws kwam, kunnen vandaag op het politiebureau in Apeldoorn terecht om te zien of hun gestolen sieraden gevonden zijn.

Een 31-jarige vrouw heeft bekend tussen de 400 en 500 diefstallen in verzorginshuizen te hebben gepleegd. Ze nam sieraden mee en verkocht die sieraden door. In juli liep ze tegen de lamp. Ze deed dat in grote delen van Nederland. In Gelderland sloeg ze onder andere toe in Doetinchem, Eibergen, Groenlo en Varsseveld.

Eigenaar onbekend

De vrouw heeft de gestolen sieraden doorverkocht. De politie heeft deze opkoper inmiddels ook achterhaald en een groot deel van de sieraden teruggevonden. De politie heeft nu nog zo'n 400 sieraden waarvan de eigenaar onbekend is.

Sieraden niet direct mee naar huis

Gedupeerden die vandaag hun sieraden terugvinden, kunnen die niet direct mee naar huis nemen. De officier van justitie neemt daarover een besluit. Mensen die vandaag willen komen kijken moeten in ieder geval hun aangifte en legitimatiebewijs meenemen.
Lees meer...


Zoekwoorden: kijkdag, gestolen, juwelen, in, apeldoorn,


Datum: 05-09-2014 | BRON: omroepgelderland.nl