Gratis wifi op Zwarte Cross in Lichtenvoorde


LICHTENVOORDE - Bezoekers van de Zwarte Cross kunnen dit jaar op het hele festivalterrein gebruik maken van gratis wifi. Volgens de organisatie is wifi tegenwoordig essentieel op festivals. Steeds meer bezoekers willen sfeerfoto's of filmpjes versturen en contact houden met het thuisfront en medefestivalgangers. Door overbelasting van het mobiele netwerk is dit tot nu toe vaak een probleem. Steeds meer festivals laten daarom net als de Zwarte Cross professionele wifi netwerken aanleggen.

Crowd control

Naast een service voor bezoekers gaat de organisatie zelf ook gebruik maken van de data. Organisator Ronnie Degen: 'We gaan de informatie onder andere gebruiken voor crowd controll. We gaan mensen die inloggen volgen. Waar gaan ze heen, waar wordt het druk? En als iemand een filmpje maakt en dat online zet, is dat voor ons ook reclame.'

Een goede band of wifi?

De kosten voor het netwerk lopen in de tonnen. Daar kan je natuurlijk ook een goede band voor boeken. Degen: 'Het is een investering in de toekomst. Binnenkort kan niemand meer zonder wifi.' Vorig jaar deed het Achterhoekse festival al een test met wifi bij het hoofdpodium en de festivalweide. Die pakte goed uit.


Lees meer...


Zoekwoorden: gratis, wifi, op, zwarte, cross, in, lichtenvoorde,


Datum: 22-05-2015 | BRON: omroepgelderland.nl