Drie opties voor asielzoekerscentrum Apeldoorn


APELDOORN - In het gemeentehuis van Apeldoorn zijn woendagavond drie opties gepresenteerd waar asielzoekers kunnen worden gehuisvest.

Het gaat om de locatie Zuidbroek (tussen Het Rooster en de A50), GGNet aan de Deventerstraat en een combinatie tussen GGNet en verpleeghuis Het Immendaal in Beekbergen. Asielzoekersorganisatie COA liet onderzoek doen naar in totaal vijf locaties in de gemeente Apeldoorn. De organisatie wil 600 tot 800 vluchtelingen huisvesten.

Tegenvoorstel van de bewoners

Bewoners hebben de krachten gebundeld en presenteerden een tegenvoorstel. Ze willen dat de asielzoekers worden verdeeld over meerdere locaties maar daar is het COA op tegen. De organisatie zegt dat die optie financieel niet haalbaar is.

Het college van Apeldoorn gaat de komende tijd bekijken waar het azc moet komen. Dat gebeurt in overleg met verschillende partijen. Mensen die willen reageren kunnen dat doen via een speciaal e-mailadres: opvang@apeldoorn.nl. Ook wordt een bijeenkomst georganiseerd waar inwoners met de burgemeester in gesprek kunnen.

Foto: ANPLees meer...


Zoekwoorden: drie, opties, voor, asielzoekerscentrum, apeldoorn,


Datum: 27-05-2015 | BRON: omroepgelderland.nl