Verjaardagsstunt zorgde voor file op A12 bij Zevenaar


ZEVENAAR - De kilometerslange file op de A12 maandagmorgen is mede veroorzaakt door een verjaardagsstunt. Collega's van Gertie 'Gait' Achterkamp plaatsten zaterdagavond een tractor met aanhangwagen en spandoek langs de snelweg bij Zevenaar.

Achterkamp uit Zevenaar woont aan de Nieuwe Steeg, parallel aan de snelweg. Vanwege zijn 50ste verjaardag leek het zijn collega's, van het grondverzetbedrijf waar hij werkt, leuk om een spandoek met de tekst 'Rijkswaterstaat kom op tied, anders redt Gait het niet!!' op te hangen. Maar aan het binnenweggetje Nieuwe Steeg zou bijna niemand het te zien krijgen. Over de A12 rijdt meer verkeer, dus de keus was snel gemaakt.

Doortrekken A15

De tekst op het spandoek slaat op de plannen voor het doortrekken van de A15 tussen Duiven en Zevenaar. Dat heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor de A12 bij Gertie Achterkamp. Die wordt daar mogelijk verbreed. Maar het tracébesluit is recent uitgesteld. De vraag is of de knoop wel op tijd definitief wordt doorgehakt. 'Gait' is immers al op leeftijd. 

Of het spandoek helemaal de oorzaak is van de kilometerslange file is onduidelijk. Op de plek staan veel vaker auto's stil in de spits. Volgens Rijkswaterstaat is de opstopping in ieder geval door het spandoek versterkt.


Lees meer...


Zoekwoorden: verjaardagsstunt, zorgde, voor, file, op, a12, bij, zevenaar,


Datum: 01-06-2015 | BRON: omroepgelderland.nl