AZC niet welkom in Zuidbroek Apeldoorn


APELDOORN - De wijkbewoners zijn er stellig in: het nieuw te bouwen azc is niet welkom in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn. De wijk werd vorige week door de gemeente als één van de drie locaties genoemd voor het asielzoekerscentrum die ruimte moet bieden aan 800 vluchtelingen. Maar daar hebben ze in de wijk heel veel bedenkingen bij.

Actiegroep ProZuidbroek, is faliekant tegen de komst van het asielzoekerscentrum in de wijk. 'Niemand heeft ooit gedacht dat de nieuwbouwwijk van Zuidbroek serieus als locatie zou worden overwogen. Veel mensen hebben hier nog niet zo lang geleden hun huis gekocht. Sommige panden staan onder water. Financieel zijn de gevolgen niet te overzien. Als het azc hier komt, is het einde plan Zuidbroek', aldus een woordvoerder van de ProZuidbroek

Niets tegen asielzoekers, maar ...

Ook wil de actiegroep benadrukken niet tegen asielzoekers zijn. 'Kijk er zijn andere locaties, soms maar 700 meter van ons vandaan, daar hebben we veel minder problemen mee. Maar juist op deze plek, met een nieuwbouwwijk tussen het azc en alle voorzieningen. De waarde van de huizen, de grond die niet verkocht kan worden. Wij hebben de schade op 100 miljoen laten ramen'.

Volgens ProZuidbroek kwam de melding van het azc ook nog eens als een donderslag bij heldere hemel. 'Absoluut. Mensen hebben drie maanden geleden een huis gekocht zonder hiervan te weten. Sterker nog. Er is één stel dat tekende op woensdag en op donderdag kwam het bericht binnen. Ik zit in de handel, dat lijkt me toch geen normale manier van zaken doen'.

De petitie tegen de komst van het AZC heeft volgens de actiegroep al 1400 handtekeningen.Lees meer...


Zoekwoorden: azc, niet, welkom, in, zuidbroek, apeldoorn,


Datum: 03-06-2015 | BRON: omroepgelderland.nl