Demonstranten boeken succesje bij VNG-congres Apeldoorn


APELDOORN - Zo'n 1000 sw-medewerkers hebben een klein succes behaald door te demonstreren bij het VNG-Congres in Apeldoorn. Op het congres werd een motie aangenomen waarmee alles weer op tafel ligt bij de cao-onderhandelingen voor de sociale werkvoorziening.  

Vakbond FNV had het jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten in Apeldoorn aangegrepen voor de demonstratie. In een stoet liepen de sw-ers naar het Omnisportcentrum waar het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten woensdag de tweede en laatste dag inging.

Gemeenten zijn de feitelijke werkgevers van de sw-werknemers. Vanwege bezuinigingen zitten zij al 1,5 jaar zonder nieuwe cao. De FNV vindt het nu tijd voor een 'eerlijke' loonsverhoging. Vooral ook omdat voor gemeenten wel een nieuwe cao is afgesloten. Tot nu toe wilden gemeenten over een aantal onderwerpen, zoals loonsverhoging, echter helemaal niet praten. Het onderwerp is nu in ieder geval weer bespreekbaar. De gemeenten beloven snel met de vakbond om tafel te gaan.

De vakbond verwachtte dat zo'n 700 sw-ers aan de demonstratie mee zouden doen. De opkomst bleek hoger te zijn.Lees meer...


Zoekwoorden: demonstranten, boeken, succesje, bij, vng-congres, apeldoorn,


Datum: 03-06-2015 | BRON: omroepgelderland.nl