Niets mis met drinkwater in opvang Apeldoorn
Provincies hebben meer tijd nodig om opvangplekken voor asielzoekers te vinden. Het is ze niet gelukt om gehoor te geven aan de oproep van minister Plasterk om uiterlijk vandaag een lijst in te leveren met mogelijkheden voor grote opvanglocaties.

Plasterk deed de oproep vorige week in een brief aan de commissarissen van de koning. Het verzoek was om per provincie 2000 tot 2500 extra plekken voor asielzoekers beschikbaar te stellen.

De meeste provincies hebben het verzoek inmiddels uitgezet bij gemeenten. Ze zeggen dat de bereidheid om te zoeken naar opvangplekken groot is, maar dat het eenvoudigweg veel te kort dag was om binnen een week met een lijst te komen.

Geen probleem

De minister vindt het verstrijken van de deadline geen probleem. Hij vindt dat het overleg in de provincies voortvarend verloopt en heeft er alle begrip voor dat ze iets meer tijd nodig hebben.

De rijksoverheid heeft het liefst opvanglocaties van wat grotere omvang, omdat die goedkoper en beter te organiseren zijn. Gemeenten hebben echter al vaker gezegd dat ze de voorkeur geven aan kleinere opvanglocaties.Lees meer...


Zoekwoorden: niets, mis, met, drinkwater, in, opvang, apeldoorn,


Datum: 19-10-2015 | BRON: nos.nl