Doktersverklaring moet ultradunne modellen weren
De botsing in Argentiniƫ tussen twee helikopters waarbij in maart drie Franse topsporters omkwamen, was het gevolg van een fout van de twee piloten. Dat heeft de Argentijnse onderzoeksraad voor de luchtvaart in een rapport over de crash geconcludeerd.

Op beeldmateriaal van de crash is te zien hoe de twee helikopters elkaar in de lucht gevaarlijk naderen, een van de toestellen uiteindelijk de ander raakt, waarna beide helikopters neerstorten. In totaal kwamen daarbij tien mensen om.

"De piloten hadden niet in de gaten hoe dicht ze bij elkaar vlogen", schijven de onderzoekers. "Daardoor botsten ze tegen elkaar zonder een waarneembare poging om uit te wijken."

Wildernis

De helikopters waren ingezet voor een Franse realityserie, waarbij bekende Fransen geblinddoekt in de wildernis werden achtergelaten. Ze kregen 72 uur om een uitweg uit de jungle te zoeken.

In de helikopter zaten een zwemster, een bokser en een zeilster die allen tot de top behoorden. De serie is onmiddellijk gestaakt na de crash.Lees meer...


Zoekwoorden: doktersverklaring, moet, ultradunne, modellen, weren,


Datum: 18-12-2015 | BRON: nos.nl