Advocaat jihadisten wraakt rechter
In Heemskerk heeft de politie vuilniszakken met vertrouwelijke documenten aan een vrouw meegegeven in plaats van haar persoonlijke bezittingen. Haar eigen spullen zijn per ongeluk bij het vuilnis beland.

"Een agent heeft de zakken verwisseld", zegt een politiewoordvoerder. "Het is ongelofelijk ongelukkig dat dit is gebeurd."

De vrouw uit Heemskerk kwam haar bezittingen ophalen nadat haar auto in beslag was genomen. Thuis kwam ze erachter dat de zakken vol zaten met koffiebekers en andere rommel. Ook zaten er weggegooide papieren in, zoals processen-verbaal en aangifteformulieren. "Dat is vertrouwelijke informatie", reageert de woordvoerder. "Maar het waren vooral kladjes. Er liggen geen staatsgeheimen op straat."

De auto van de vrouw werd in beslag genomen nadat een kennis van haar een ritje maakte en werd aangehouden. Hij bleek een paar duizend euro aan boetes open hebben staan. "De auto wordt dan meegenomen, ook al was hij niet van de bestuurder. Dat is procedure."

De auto krijgt de vrouw waarschijnlijk binnenkort terug, maar haar spullen zijn weg. "We bekijken nu wat de waarde is zodat ze een schadevergoeding krijgt. Met onze oprechte excuses natuurlijk."Lees meer...


Zoekwoorden: advocaat, jihadisten, wraakt, rechter,


Datum: 14-01-2016 | BRON: nos.nl