Utrecht mag van rechter oude diesels blijven weren
Leden van hockeyclub MHC Voorhout zijn geschrokken, maar opgelucht dat de beelden uit de kleedkamer van de vereniging die gemaakt zijn door een ex-trainer niet erger zijn. De politie verdenkt de voormalige oefenmeester van het seksueel misbruiken van een jongen van veertien uit Wassenaar. Ook zou hij kinderporno hebben gemaakt.

Op de computer van de man die tot halverwege vorig jaar als vrijwilliger bij MHC werkte, is een video gevonden met daarop jonge hockeyers die zich omkleden. In het filmpje zijn ze niet naakt. Volgens de vereniging zijn de beelden in 2011 gemaakt.

Opgelucht

Gisteravond werden de leden van MHC bijgepraat door het bestuur van de vereniging. "Wij hebben de informatie met onze leden gedeeld die wij afgelopen woensdag van het Openbaar Ministerie hebben gekregen", aldus voorzitter Ewout Braggaar tegen Omroep West. "De bijeenkomst is uitstekend verlopen." De hockeyclub is opgelucht dat het seksueel misbruik zich niet bij de vereniging zelf heeft afgespeeld.

De verdachte zou de 14-jarige jongen hebben leren kennen via internet. De ex-hockeytrainer zou de jongen hebben overgehaald seksuele handelingen te doen en ook opnames daarvan hebben gemaakt. De man zou ook twee andere filmpjes hebben opgenomen bij MHC van jongens die gingen douchen. Hij zou die beelden later hebben vernietigd. De politie heeft daarvoor geen aanwijzingen gevonden.

Contactverbod

Het Openbaar Ministerie heeft dertig maanden cel tegen de verdachte geƫist. Als het aan justitie ligt krijgt de man een medische behandeling, mag hij nooit meer vrijwilligerswerk doen met kinderen en komt er een contactverbod met de 14-jarige jongen. Over twee weken doet de rechter uitspraak.Lees meer...


Zoekwoorden: utrecht, mag, van, rechter, oude, diesels, blijven, weren,


Datum: 22-01-2016 | BRON: nos.nl