De schoolfoto van de toekomst is een 3D-poppetje
De man die een jaar geleden in Amsterdam witte heroïne verkocht aan toeristen is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. De man, Flip S., is volgens de rechtbank schuldig aan drugshandel. Het Openbaar Ministerie had vier jaar cel geëist.

De drie Deense toeristen aan wie hij de drugs verkocht, werden onwel, maar overleefden het. Volgens het OM was sprake van poging tot doodslag, maar de rechtbank zegt dat daarvoor geen bewijs is. De man heeft bekend dat hij drugs aan de Denen heeft verkocht.

Volgens de rechtbank wist Flip S. niet dat hij witte heroïne verkocht, maar had hij de toeristen wel moeten waarschuwen dat er in Amsterdam witte heroïne op straat als cocaïne werd aangeboden. Ook had hij zijn drugs moeten testen, vindt de rechtbank.

Overleden

In 2014 overleden drie Britten in Amsterdam nadat ze witte heroïne hadden gebruikt, maar de officier van justitie had daarvoor vrijspraak gevraagd, omdat de betrokkenheid van Flip S. bij deze zaak niet kan worden aangetoond. Ook voor de verkoop van witte heroïne aan negen anderen had het OM vrijspraak gevraagd.

Na de dood van de Britten werd op grote borden in het centrum van Amsterdam gewaarschuwd voor het gevaar van de drugs. Na de arrestatie van S. werd de waarschuwingscampagne beëindigd.Lees meer...


Zoekwoorden: de, schoolfoto, van, de, toekomst, is, een, 3d-poppetje,


Datum: 23-02-2016 | BRON: nos.nl