Noord-Koreaanse soldaat loopt dwars door mijnenveld in grenszone
De Turkse Nationale Veiligheidsraad adviseert om de noodtoestand in het land met drie maanden te verlengen. De noodtoestand zou over drie weken eindigen. 
President Erdogan kondigde de noodtoestand af na de mislukte couppoging van het leger in juli, voor de duur van drie maanden. Dat gaf de regering de ruimte om een zuiveringsactie te houden en coupplegers op te pakken. 
De Turkse regering is ervan overtuigd dat de islamitische geestelijke Fethullah Gülen het brein is achter de mislukte staatsgreep. Ruim 30.000 mensen werden gearresteerd en meer dan 100.000 ambtenaren verloren hun baan in Turkije.
Voorzitter
President Erdogan is tevens voorzitter van de Turkse Nationale Veiligheidsraad. Hij had eerder al geopperd om de noodtoestand te verlengen, dus is het geen verrassing dat de veiligheidsraad een verlenging ondersteunt.
Er is veel wantrouwen rond de zuiveringsactie. De Turkse oppositie is bang dat Erdogan de noodtoestand misbruikt om zijn macht te vergroten en af te rekenen met politieke tegenstanders.

Lees meer...


Zoekwoorden: noord-koreaanse, soldaat, loopt, dwars, door, mijnenveld, in, grenszone, ,


Datum: 29-09-2016 | BRON: nos.nl