Honderden agenten om rust te bewaren bij intocht Sint
Russische marineschepen hebben op de Middellandse Zee een Nederlandse onderzeeboot verjaagd, meldt het Russische persbureau Interfax op basis van het Russische ministerie van Defensie. 
De Nederlandse onderzeeër maakt deel uit van een groep onderzeeboten van de NAVO. De Russen ontdekten de boot toen die op 20 kilometer afstand van het Russische vliegdekschip de Admiraal Kuznetsov voer. 
De Russen hebben daarna naar eigen zeggen de Nederlandse boot een uur lang in de gaten gehouden en toen verjaagd. Op welke manier dat is gebeurd, is niet bekendgemaakt.
Vliegdekschip
Rusland heeft een groep van negen schepen in het oostelijke deel van de Middellandse Zee gestationeerd om de luchtaanvallen te ondersteunen die het land uitvoert op doelen in Syrië.
Het ministerie van Defensie zegt dat het geen uitspraken kan doen over de missies van onderzeeboten, omdat die geheim zijn. Nederland heeft vier onderzeeërs van de Walrusklasse. Zij worden ingezet voor spionage-activiteiten. Defensie wil ook niet zeggen of het hier om de Zr. Ms. Walrus gaat, een van de vier boten.

Lees meer...


Zoekwoorden: honderden, agenten, om, rust, te, bewaren, bij, intocht, sint,


Datum: 09-11-2016 | BRON: nos.nl