Noodverordening tijdens intocht Sint in Maassluis
De mosselsector is minstens tien miljoen euro misgelopen door het gif dat in juni werd aangetroffen op een aantal plekken in de Oosterschelde waar mosselen worden gekweekt. De voorzitter van Vereniging De Mosselhandel, Wouter van Zandbrink, zei tegen Omroep Zeeland dat de vraag naar mosselen door de vondst van het gif minder was, wat tot een lagere prijs leidde.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kwam in juni met een verbod op de verkoop van mosselen uit een deel van de Oosterschelde. In mosselen was het gif TTX aangetroffen, een neurotoxine die in grotere hoeveelheden zenuwschade kan veroorzaken. In juli, nadat het gif niet meer in de mosselen was aangetroffen, werd het verbod weer opgeheven.
Omdat het gif aan het begin van het mosselseizoen werd gevonden, was de vraag vooral toen erg laag. Later in het seizoen werden mosselen weer meer verkocht, maar niet genoeg om de gemiste inkomsten te compenseren. 
Van Zandbrink zei op NPO Radio 1 dat de omzet van de Zeeuwse mosselen inmiddels weer op peil is, maar dat de prijs nog niet op peil is.

Lees meer...


Zoekwoorden: noodverordening, tijdens, intocht, sint, in, maassluis,


Datum: 11-11-2016 | BRON: nos.nl