Mobieltje terrorist Parijs gevonden onder stapel politiedossiers
De Oekraïense president Petro Porosjenko en de gekozen Amerikaanse president Donald Trump gaan elkaar binnenkort ontmoeten, hebben ze afgesproken tijdens een telefoongesprek. Daarin zei Porosjenko ook dat hij Trumps steun hard nodig heeft.
De Oekraïense president wil begin volgend jaar naar Washington reizen, als de gekozen president in het Witte Huis zit. Dan hoopt Porosjenko zich te verzekeren van de steun van de Verenigde Staten. Die is volgens hem noodzakelijk om tegenwicht te bieden aan agressie vanuit Rusland.
Vorige week zei Porosjenko al dat hij hoopt dat de VS Oekraïne ook onder Trump blijft helpen. "We hebben de Amerikaanse steun nodig om ons land te hervormen", liet hij toen weten.
Poetin
De regering in Kiev zou vrezen dat Trump ten koste van Oekraïne de banden met de Russische leider Poetin wil herstellen. Tijdens zijn campagne noemde de aankomende Amerikaanse president Poetin een sterke en krachtige leider.
De Russische president sprak gisteren zelf ook telefonisch met Trump. In dat gesprek benadrukte Poetin dat de dialoog tussen de twee landen gevoerd moet worden met wederzijds respect. Ook wenste hij Trump succes.

Lees meer...


Zoekwoorden: mobieltje, terrorist, parijs, gevonden, onder, stapel, politiedossiers,


Datum: 15-11-2016 | BRON: nos.nl