Alles wat je wil weten over wolven
Duitsland wilde terreurverdachte Anis A. deze zomer al uitzetten, maar kon dat niet doen omdat zijn land van herkomst Tunesië het verzoek blokkeerde. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jäger van Noordrijn-Westfalen gezegd op een persconferentie.


De man die ervan wordt verdacht dat hij de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn heeft gepleegd, was sinds juli 2015 in Duitsland. Hij zwierf een tijd rond in het land en bevond zich de laatste tijd in Berlijn. Zijn asielverzoek werd afgelopen juni afgewezen. Hij kon volgens Jäger niet worden uitgezet, omdat hij geen identiteitsbewijs had en Tunesië hem niet als burger erkende. 


Vandaag is Tunesië alsnog met de documenten gekomen, waardoor A. in theorie nu wel zou kunnen worden uitgezet. Hij is sinds de aanslag van maandagavond echter spoorloos. De politie doet onderzoek in onder meer Emmerich, waar hij naar verluidt in een azc heeft gezeten.


Ook is vandaag bekend geworden dat A. vorige maand nog besproken is in een overleg tussen de Duitse deelstaten en veiligheidsdiensten, vanwege zijn contacten in radicaal-islamitische kringen. Lees meer...


Zoekwoorden: alles, wat, je, wil, weten, over, wolven,


Datum: 21-12-2016 | BRON: nos.nl