Oudste gorilla viert verjaardag
De hoofdverdachte van de aanslag in Berlijn is doodgeschoten in een voorstad van Milaan. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken gezegd op een persconferentie. De politie schoot Anis Amri dood.


Amri werd aangehouden bij een routinecontrole op een plein. Hij gedroeg zich verdacht. Toen twee agenten hem vroegen om zijn papieren, trok hij een pistool en schoot hij een van hen in de schouder. In het vuurgevecht dat daarop volgde, kwam hij om. 


Volgens minister Minniti is er "geen enkele twijfel" dat het gaat om Amri. Volgens Italiaanse media is zijn identiteit vastgesteld op basis van vingerafdrukken. 


Minniti prees de betrokken agenten uitvoerig. De beschoten agent is gewond, maar niet in levensgevaar.


Amri werd ervan verdacht dat hij maandagavond in Berlijn met een vrachtwagen inreed op een mensenmassa. Twaalf mensen kwamen om, inclusief de Poolse chauffeur wiens truck hij had gekaapt. Die had hij doodgeschoten. 


De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door IS. De terroristische organisatie noemde de dader "een soldaat van Islamitische Staat".


Amri heeft een verleden in Italië. Het is het land waar hij enkele jaren geleden terechtkwam toen hij op een boot zijn vaderland Tunesië verliet. Tussen 2011 en 2015 zat hij er gevangen vanwege brandstichting in het opvangcentrum op het eiland Lampedusa. Na zijn vrijlating ging hij naar Duitsland.Lees meer...


Zoekwoorden: oudste, gorilla, viert, verjaardag,


Datum: 23-12-2016 | BRON: nos.nl