Duizenden gasten op je 15e verjaardag, gelukkig geen miljoen
In de Zwarte Zee is een van de zwarte dozen gevonden van het Russische legervliegtuig dat Eerste Kerstdag neerstortte. Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het gaat om de recorder met technische gegevens over de vlucht. Bij de ramp met de Tupolev kwamen 92 mensen om, onder wie 64 leden van een beroemd Russisch legerkoor.


Het wrak was al gelokaliseerd. Nu een van de zwarte dozen is gevonden, kan het onderzoek naar de oorzaak van de ramp beginnen. De Russische minister van Transport zei gisteren dat hij rekening houdt met een technisch mankement of een fout van een van de piloten.


Een terroristische aanslag ligt minder voor de hand, zei de minister. Ook de woordvoerder van president Poetin zei dat vooralsnog niet wordt uitgegaan van een aanslag. Wel worden uit voorzorg alle Tupolevs van het type TU-154 aan de grond gehouden totdat de oorzaak is vastgesteld.


Noodsignaal


Luchtvaartdeskundigen zeiden vlak na het neerstorten dat een aanslag wel degelijk de oorzaak kan zijn, omdat de bemanning vlak voor het neerstorten geen noodsignaal verzond en omdat de wrakstukken van de Tupolev over een groot gebied verspreid liggen.Lees meer...


Zoekwoorden: duizenden, gasten, op, je, 15e, verjaardag,, gelukkig, geen, miljoen,


Datum: 27-12-2016 | BRON: nos.nl