Meisje krijgt duizenden gasten op verjaardag (in plaats van miljoen)
Personeel van luchtvaartmaatschappij Korean Air Lines mag voortaan sneller een stroomstootwapen gebruiken. 


Tasers zijn al langer beschikbaar aan boord van vliegtuigen van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij, maar tot nu toe mochten ze alleen ingezet worden in levensbedreigende situaties. 


Korean Air Lines zegt dat de regels voor het gebruik van de wapens versoepeld zijn, maar wat die nieuwe regels inhouden makt het bedrijf niet bekend. Wel gaat de luchtvaartmaatschappij het personeel meer veiligheidstraining geven.


Richard Marx


Vorige week uitte zanger Richard Marx via Twitter kritiek op Korean Air Lines, omdat volgens hem het personeel niet goed in staat was om agressieve passagiers aan te pakken. 


Marx moest samen met een aantal andere mannen helpen bij het vasthouden van een agressieve man, omdat het geheel uit vrouwen bestaande cabinepersoneel hem niet rustig kon krijgen. Het stroomstootwapen dat wel aan boord was, werd niet ingezet.


Agressie in het vliegtuig is een groeiend probleem in Zuid-Korea. Uit cijfers van de Zuid-Koreaanse overheid blijkt dat het aantal incidenten aan boord van vliegtuigen de laatste vijf jaar is verdrievoudigd.Lees meer...


Zoekwoorden: meisje, krijgt, duizenden, gasten, op, verjaardag, (in, plaats, van, miljoen),


Datum: 27-12-2016 | BRON: nos.nl