Grote zorgen bij leiding EU over toekomst
Een Duitse rechter heeft een Nederlandse oud-directeur van een asielzoekerscentrum vrijgesproken van verkrachting. Wel kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van negen maanden omdat hij een relatie had met een Syrische vluchteling in de noodopvang.


De man van 51 werkte tot een jaar geleden in een noodopvang in Finnentrop, in Sauerland. Een vrouw uit Syrië die in de opvang woonde, deed in april aangifte tegen hem. Hij zou haar vier keer hebben verkracht. De Nederlander werd in augustus opgepakt.


Intieme relatie


Eind december werd zijn voorarrest opgeheven. Volgens de Duitse aanklager was er geen sprake van verkrachting, maar had de Nederlander wel een intieme relatie gehad met de asielzoekster, die toen 21 was. Dat is gebleken uit een WhatsApp-gesprek tussen de twee.


De rechter heeft hem nu vrijgesproken voor de verkrachting. Wel heeft hij zijn functie als directeur misbruikt door een relatie te beginnen met een van de bewoners van het asielzoekerscentrum. Daarom krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van negen maanden.Lees meer...


Zoekwoorden: grote, zorgen, bij, leiding, eu, over, toekomst,


Datum: 31-01-2017 | BRON: nos.nl