Honderden balkons Venlo al maanden afgesloten
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu heeft in de Turkse pers gezegd dat hij in ieder geval binnenkort een bezoek aan Nederland brengt. "Als minister Koenders mij netjes vraagt om na de verkiezingen van 15 maart te komen, dan doe ik dat. Als ik niet mag komen, ga ik aanstaande zaterdag", zo wordt Cavusoglu geciteerd in de Turkse pers.


De Turkse minister is zowel in Nederland als in Duitsland geweigerd om te komen spreken op campagnebijeenkomsten over het Turkse referendum van 16 april. De Turken kunnen zich dan uitspreken over een grondwetswijziging die president Erdogan meer macht geeft.


De campagnebijeenkomst met Cavusoglu aanstaande zaterdag in Rotterdam gaat niet door. De eigenaar van het zalencentrum heeft zich teruggetrokken. Anders zou burgemeester Aboutaleb de bijeenkomst waarschijnlijk verboden hebben, uit angst voor ordeverstoringen.


AK partij


Het campagneteam van de Turkse regeringspartij AK in Nederland vindt dat er geen reden is om de bijeenkomst in Hoogvliet niet door te laten gaan. Er is geen enkele aanwijzing dat die bijeenkomst uit de hand zou lopen, schrijft het team op Facebook.


Het team vindt dat Aboutaleb zich niet houdt aan de waarden waar hij zegt voor te staan: vrijheid van religie, vrijheid van meningsuiting en het antidiscriminatiebeginsel.


Rotterdam treedt niet op tegen demonstraties van terroristische organisaties zoals de PKK, maar belemmert wel een bijeenkomst met een minister van een bevriend land en NAVO-bondgenoot, staat op een Facebook-pagina van de AK partij. Lees meer...


Zoekwoorden: honderden, balkons, venlo, al, maanden, afgesloten,


Datum: 09-03-2017 | BRON: nos.nl