Zwitser in Frankfurt opgepakt voor spionage
Franse militairen hebben in het grensgebied van Mali en Burkina Faso dit weekend meer dan twintig strijders gedood die zich daar in de bossen schuilhielden. Dat heeft de leiding van de Franse troepenmacht in Mali bekendgemaakt.


In een korte verklaring staat dat de Fransen op de grond aanvielen, maar dat er ook luchtaanvallen zijn uitgevoerd op de militanten. Van welke groepering die zijn, is niet bekendgemaakt.


De aanval was vermoedelijk een reactie op de dood van een Franse militair in het grensgebied, eerder deze maand.


Minusma


Frankrijk doet samen met andere landen, waaronder Nederland, mee aan de Minusma-missie in Mali. Dat is een internationale troepenmacht die in het land de veiligheid en stabiliteit wil herstellen. Nederland levert sinds april 2014 een bijdrage aan de VN-missie.


Mali heeft al jaren te kampen met geweld van moslimstrijders. In 2013 slaagde de door de Fransen geleide VN-troepenmacht erin de strijders uit belangrijke steden in het noorden van het land te verjagen.


Bossen


Vermoedelijk is nu vanuit Burkina Faso een nieuwe groep moslimstrijders actief geworden, die opereert onder leiding van een plaatselijke geestelijke. Vanuit de bossen in het grensgebied zou de groep aanvallen uitvoeren.Lees meer...


Zoekwoorden: zwitser, in, frankfurt, opgepakt, voor, spionage,


Datum: 30-04-2017 | BRON: nos.nl