Turkse minister niet welkom in Apeldoorn voor herdenking coup
In Hamburg is het opnieuw onrustig. Er zijn weer confrontaties tussen politieagenten en betogers die demonstreren tegen de G20-top in de Duitse stad.


Betogers wilden een toegangsweg naar het conferentiecomplex bezetten. Toen ze iets na 07.00 uur in beweging kwamen, ging het mis. "Een demonstrant naast me wordt door de mobiele eenheid met knuppels helemaal in elkaar geslagen, omdat hij zijn gezicht heeft bedekt", zei verslaggever Mattijs van de Wiel in Hamburg. "Betogers zeggen dat zij niet provoceren, maar door de politie worden geprovoceerd."


De directe omgeving van het complex waar de top wordt gehouden, is verboden gebied. En in een grote cirkel daaromheen mag niet worden gedemonstreerd.


Gewond


Gisteravond was het ook erg onrustig in de Duitse havenstad. Bij rellen raakten tientallen agenten gewond. Het is niet bekend hoeveel betogers gewond zijn geraakt en hoeveel mensen zijn gearresteerd. Er werden ook veel vernielingen gepleegd.


Inwoners van Hamburg zeggen dat het een provocatie is dat de G20 juist in hun stad bijeenkomt, omdat Hamburg een linkse stad is.


De tegenstanders van de top willen hun woede uiten over globalisering en sociale ongelijkheid. De G20-top in Hamburg is vandaag en morgen. Op de agenda staan onder meer gesprekken over wereldhandel, klimaatverandering en de aanpak van terrorisme.


Onder de deelnemers zijn de presidenten Trump (VS) en Poetin (Rusland) en Europese leiders. Premier Rutte is er op uitnodiging van bondskanselier Merkel ook bij.Lees meer...


Zoekwoorden: turkse, minister, niet, welkom, in, apeldoorn, voor, herdenking, coup,


Datum: 07-07-2017 | BRON: nos.nl