Honden die overlast geven in beslag nemen? Zo zit het
Voor het eerst in vijf weken noteert Nederland weer eens een officiƫle zomerdag. In de Bilt werd om 16.00 uur 25 graden, meldt Weerplaza. Het warmst werd het in Westdorpe in Zeeland.


De laatste zomerse dag was op 19 juli. Dat betekent dat we nog geen enkele dag in augustus de zomerse waarde van 25 graden hebben gehaald, terwijl dat gemiddeld zeven keer in deze maand gebeurt.


Koel


We komen er in augustus bekaaid vanaf. De gemiddelde temperatuur blijft steken op 16,9 graden en daarmee is augustus tot nu toe aan de koele kant geweest. Dat komt doordat er veel storingen waren, waardoor deze maand ook minder zonnig was dan normaal.


Waarschijnlijk is vandaag landelijk gezien de eerste en ook de enige zomerse dag van augustus. Want de voorspellingen voor het eind van deze maand laten temperaturen van onder de 25 graden zien. In dat geval gaat de zomer van 2017 de boeken in als de zomer met de minste zomerse dagen in augustus sinds 1993.


Files


Het zomerweer leidt tot veel files van en naar de stranden. Vanmorgen stond er in Zeeland 40 kilometer file op de A58 tussen Zegge en Goes. Ook op de A12 naar Den Haag en andere wegen was het drukker dan normaal.


De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht een drukke avondspits door terugkerende strandgangers. Vooral in Zuid- en Noord-Holland verwacht de VID langere files. In Scheveningen, Kijkduin en bij Hoek van Holland staat het verkeer muurvast.Lees meer...


Zoekwoorden: honden, die, overlast, geven, in, beslag, nemen?, zo, zit, het,


Datum: 23-08-2017 | BRON: nos.nl