Zuid-Korea reageert met militaire oefening op kernproef
De Texaanse autoriteiten laten het chemiebedrijf bij Houston, dat eerder vlamvatte na stroomuitval, gecontroleerd uitbranden. Afgelopen week waren er verschillende explosies en branden op het fabrieksterrein. Door de stroomuitval konden de chemische stoffen in de Arkema-fabriek niet meer gekoeld worden en werden ze instabiel.


Volgens het federale agentschap voor milieubescherming (EPA) willen de autoriteiten het risico voor de fabriek en de omgeving verkleinen door het vuur zelf aan te steken. Verwacht werd dat de niet langer gekoelde stoffen sowieso vlam zouden vatten.


Volgens de brandweer vormt de gecontroleerde brand geen risico voor de gezondheid van bewoners in de buurt.


In de fabriek worden organische peroxiden gemaakt die gebruikt kunnen worden voor onder meer geneesmiddelen, verf en kunsthars. Drie opslagplaatsen op het terrein waar de stoffen liggen, zijn deze week in vlammen opgegaan. Op zes andere locaties hebben de chemicaliƫn nog geen vlamgevat, maar die worden nu dus alsnog aangestoken.


150 miljard dollar


De schade die de tropische storm Harvey in Texas heeft veroorzaakt wordt op ongeveer 150 tot 180 miljard dollar geschat, tussen de 126 en 152 miljard euro. President Trump heeft het Congres om bijna 8 miljard dollar gevraagd voor de wederopbouw.


Gisteren was een nationale dag van gebed voor de zwaar getroffen staat. Veel inwoners legden daarom de werkzaamheden stil. De zomerse temperaturen in de overstroomde regio maken herstelwerkzaamheden zeer zwaar. Ook voor de komende dagen wordt gewaarschuwd voor overstromingen.Lees meer...


Zoekwoorden: zuid-korea, reageert, met, militaire, oefening, op, kernproef, ,


Datum: 04-09-2017 | BRON: nos.nl