Dreigende taal Noord-Korea richting VS om VN-resolutie
Het oog van orkaan Irma is aan land gekomen in Florida. De stad Naples, aan de westkust van de staat, is als eerste getroffen. De waterstand in de straten van de stad stijgt snel. Irma is inmiddels wel afgezwakt tot een orkaan van categorie 2. Irma is inmiddels onderweg naar de stad Tampa.


President Trump heeft de situatie in de Amerikaanse staat officieel tot grote ramp verklaard, zodat er extra hulp kan worden ingezet. Gouverneur Rick Scott van de staat had Trump daar om gevraagd. Eerder riep hij meer dan zes miljoen mensen al op om hun huis te verlaten.


Aan de kust hadden inwoners de hele dag al te maken met regenval en rukwinden. In Florida zitten nu meer dan drie miljoen huishoudens zonder stroom. 127.000 mensen zitten in opvanglocaties. Er wordt gewaarschuwd voor grote overstromingen. In Miami zijn sommige wijken ondergelopen. Ook zijn twee bouwkranen ingestort door de wind.


Florida Keys


Het oog is voorbij de Florida Keys getrokken, de eilanden ten zuiden van het vasteland. Daar zijn zware windstoten gemeten die gepaard gingen met hoge golven. Het National Hurricane Centre waarschuwt dat het gevaar op de Keys nog niet is geweken. Door de harde wind kunnen er nog steeds overstromingen ontstaan.


Irma kwam van Cuba, waar de orkaan was afgezwakt tot categorie 3. Maar boven het warme water van de Straat van Florida werd de orkaan er weer een van de vierde categorie. Rond 20.00 uur zwakte Irma weer af naar categorie 3.Lees meer...


Zoekwoorden: dreigende, taal, noord-korea, richting, vs, om, vn-resolutie,


Datum: 10-09-2017 | BRON: nos.nl