Ouders Otto Warmbier: onze zoon werd in Noord-Korea vreselijk gemarteld
De kandidaat voor de Senaatszetel voor Alabama die nadrukkelijk door president Trump werd gesteund, is overtuigend verslagen door zijn conservatief-christelijke opponent. Dat betekent een gevoelige nederlaag voor de president, en voor de Republikeinse partij die 10 miljoen dollar in de campagne van Luther Strange had gestoken.


De Senaatszetel kwam vrij toen oud-senator Jeff Sessions benoemd werd tot minister van Justitie. Donald Trump en vice-president Mike Pence vlogen enkele dagen geleden zelf naar Alabama om campagne te voeren voor Strange. De uitslag wordt dan ook uitgelegd als een signaal dat Trump invloed op de kiezers heeft verloren.


De winnaar Roy Moore, die het in december moet opnemen tegen de Democraat Doug Jones, is nu al zeker van de zege in de conservatieve zuidelijke staat.


Rechter


De diep gelovige Moore kreeg 56 procent van de stemmen in de Republikeinse voorverkiezing. Moore was eerder opperrechter bij het Hooggerechtshof in Alabama. Daar werd hij eerst geschorst vanwege zijn weigering om een afbeelding van de Tien Geboden uit de hal van de rechtbank weg te halen, en later ontslagen omdat hij andere rechters opdroeg de wetgeving rond het homohuwelijk te negeren.


Moore baarde ook opzien door een wapen te trekken tijdens een campagnebijeenkomst, om te onderstrepen dat hij het recht op wapenbezit steunt. Hij kwam gisteren te paard naar het stembureau.


Moore zet zich in zijn toespraken af tegen de gevestigde orde en de "fat cats" in Washington. Hij zegt overigens wel de president en diens speerpunten te steunen.Lees meer...


Zoekwoorden: ouders, otto, warmbier, onze, zoon, werd, in, noord-korea, vreselijk, gemarteld,


Datum: 27-09-2017 | BRON: nos.nl